Άλλο ένα έγκλημα στο βωμό του κέρδους

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΝΟΙΞΗ 20-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο εργατικό έγκλημα συνέβη σήμερα 20/7/2013 στη Λεωφ. Μαραθώνος και Δεληγιάννη. Νεκρός είναι 50χρονος συνάδελφος ο οποίος εκτελούσε εργασίες αποχέτευσης σε χαντάκι και λόγω παντελούς έλλειψης μέτρων αντιστήριξης τον καταπλάκωσαν τόνοι χώματα και μπάζα.

 

Γίνεται φανερό με τον πιο τραγικό τρόπο ότι τα αφεντικά προκειμένου να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή.

 

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα, που δείχνουν την συνενοχή του κράτους, που με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των μηχανισμών ελέγχου έχουν αφήσει τους εργολάβους ασύδοτους ώστε να αναγκάζουν τους συναδέλφους να δουλεύουν σε εργοτάξια κάτεργα.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των εργολάβων. Να οργανωθούν στο συνδικάτο  και μαζί με αυτό να επιβάλλουν να δουλεύουν σε χώρους ασφαλείς και ανθρώπινους.

Κυρίως όμως να στρέψουν την πάλη τους απέναντι σε αυτό το σύστημα που στόχο της παραγωγής έχει το κέρδος και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζει τίποτα.