ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αναβάλλει τη Γενική Συνέλευση που είχε  ορίσει για την Τρίτη 20 Φλεβάρη στις 18:30 μ.μ. ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη , και  ορίζεται για την Κυριακή 25 Φλεβάρη στις 10:00 π.μ. στο Συνδικάτο μας.

Η αναβολή αυτή επιβάλλεται από την ανάγκη να στηριχτεί το παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 18:00 μ.μ. που θα γίνει στο Σύνταγμα . Θα  είμαστε όλοι εκεί για να δυναμώσει, να διευρυνθεί και συντονιστεί ο αγώνας όλων όσων πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το εισόδημα των αγροτών, των οικοδόμων και όλου του λαού, που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τα κέρδη των λίγων έναντι της ζωής των πολλών.

Για αυτό είμαστε στο πλευρό των αγροτών στο δρόμο του αγώνα μαζί τους. Ενάντια στην  ΚΑΠ της ευρωπαϊκής ένωσης , πολιτική  που δίνει το δικαίωμα στους μεγαλέμπορους στους σουπερμαρκετάδες να κερδίζουν εκατομμύρια αγοράζοντας τσάμπα τα προϊόντα των αγροτών και να τα ακριβοπληρώνουμε εμείς στο ράφι. Είναι η ίδια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου ,  που βάζει πλάτη για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, πάνω στα χαμηλά μεροκάματα και τσαλαπατημένα δικαιώματά μας.

Για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που χρόνια τώρα στηρίζουν με κρατικό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ξεζουμίζοντας τον λαό με φόρους, αφήνοντας μας όλους απροστάτευτους από φυσικές καταστροφές και έργα αναγκαία για να προστατευτεί η ζωή μας και το βιός μας. Για τα κέρδη όλων αυτών καταργούν το 8ωρο – 5ήμερο και επικρατούν επικίνδυνες  συνθήκες εργασίες ακόμη και για τη ζωή μας στους χώρους δουλειάς με εμάς τους οικοδόμους που  το έχουμε πληρώσει ακριβά. Οι φτωχοί βιοπαλαιστές αγρότες είναι οι σύμμαχοί μας και όχι τα αφεντικά του κλάδου που ζητάνε να πληρώσουμε τα κέρδη τους ή τη χασούρα τους σαν να είμαστε «μια οικογένεια» όπως ξεδιάντροπα μας λένε. Είναι ταξικό μας  καθήκον των οικοδόμων να πλημμυρίσουμε τους δρόμους την ημέρα που θα έρθουν οι αγρότες και να σταθούμε δίπλα τους, όπως και να κάνουμε τα πάντα για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη , για να πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ  το μήνυμα της αποφασιστικότητας μας, και να κλιμακώσουμε την πάλη για να  πετύχουμε αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος για αυτό είναι και δικός μας αγώνας.