ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ E-FOOD

efood-01

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της e-food, που προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας που με γραπτό μήνυμα στα κινητά έστειλε ραβασάκι πως είτε γίνεστε «συνεργάτες» είτε τραβάτε σπίτια σας. Αλήθεια θα συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία και τα αφεντικά και θα μοιράζονται ισόποσα τα εκατομμύρια κέρδη;

Το παραμύθι είναι γνωστό, το έχουν νιώσει και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές ιδιαίτερα οι μισθωτοί τεχνικοί με μπλοκάκι, που φορτώνονται στις πλάτες τους, την ασφάλιση τα ατέλειωτα ωράρια και μισθούς που συνεχώς συμπιέζονται προς τα κάτω. Το νέο στην όλη υπόθεση είναι πως πλέον με το έκτρωμα νόμο της ΝΔ για τα εργασιακά, δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες και με τη βούλα να ξεζουμίζουν κι άλλο τους εργάτες, να πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα.

Αν νομίζουν πως η εργατιά και ο λαός αυτής της χώρας θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να κάνουν κουρελόχαρτο τους νόμους που επιβάλλουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για να εξυπηρετηθούν τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεργοδοτών.

Την τελευταία λέξη θα την πουν οι εργαζόμενοι. Παίρνουμε δύναμη από τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα των εργαζομένων στην e-food, έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και την στήριξη του Συνδικάτου μας και της πλειοψηφίας των εργαζομένων στις κατασκευές.

Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά, με οργάνωση και πάλη,

 με την αλληλεγγύη των εργατών.