ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

γσ στον αστερα βουλιαγμενης 6-7-2017

(Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Εργαζόμενοι του εργοταξίου ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης

την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Οκτώβρη όλοι στην 24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 7.30 στην πύλη εισόδου του εργοταξίου 

 Συνάδελφοι,

Μετά τις πετυχημένες στάσεις εργασίας για αυξήσεις στα μεροκάματα και μετά την αρνητική στάση των εργοδοτών συνεχίζουμε τον αγώνα με την 24ωρη απεργία.

Οι περισσότεροι υπεργολάβοι του έργου αρνούνται μέχρι τώρα να εμφανιστούν για να συζητήσουμε για τα ζητήματα που τους έχουμε θέσει. Η εργοδοσία οχυρώνεται πίσω από τους νόμους που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις για λογαριασμό τους, αυτούς αξιοποιούν, για να τσακίσουν τον εργάτη. Ακούμε όλοι τους εργοδότες να κλαίγονται ότι τάχα δεν τα βγάζουν πέρα ότι και αυτοί ένα μεροκάματο βγάζουν, μόνο που αυτοί  μιλάνε για μεροκάματα εκατοντάδων ευρώ, ενώ το μεροκάματο του εργάτη είναι τα 28, 30, 35€.

Από την δική μας δουλειά, από το δικό μας κορμί κτίζονται παλάτια, μεγάλες περιουσίες. Ενώ σε μας μένουν τα σακατεμένα κορμιά, οι επαγγελματικές ασθένειες, οι πνευμονοκονίαση, ο καρκίνος, η ψωρίαση λόγο των χημικών στα υλικά, οι τενοντίτιδες, οι μυοσκελετικές ασθένειες, οι τραυματισμοί από ατυχήματα μικρά και μεγάλα λόγω των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

Συνάδελφοι,

Τόσο η κατασκευάστρια εταιρία Άκτωρ όσο και οι υπεργολάβοι εργοδότες, προσπαθούν να μας κουράσουν να απογοητευτούμε να τα παρατήσουμε. Μαζί με τα τσιράκια τους ασκούν τον εκφοβισμό, προσπαθούν να φέρουν εμπόδια στην οργάνωση μας. Προσπαθούν να μας διαχωρίσουν κατά συνεργείο, κατά εργολάβο, ακόμα και εργάτη με τον εργάτη του ίδιου συνεργείου.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Γι’ αυτό κτίζουμε την ενότητα και την εργατική αλληλεγγύη μεταξύ μας, μεγαλώνουμε τις γραμμές του Συνδικάτου μας, το κοινό μας σπίτι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Υπογραφή  εργοταξιακής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και ρήτρα κατώτερου μεροκάματου εργάτη, βοηθού τεχνίτη, τεχνίτη, για όλους τους εργαζόμενους του έργου και αυτών που θα μπουν στο έργο μετέπειτα.

2. Αυστηρή τήρηση του πενθήμερου και απαγόρευση της υπερωριακής απασχόλησης.

3. Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

4. Αυστηρός έλεγχος των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στο έργο.

5. Απαγόρευση ανύψωσης με τα χέρια βαριών και επικίνδυνων αντικειμένων.

6. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής.

7. Πραγματική λειτουργία του ιατρείου και στελέχωση του με υγειονομικό προσωπικό.