ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΙΛΙΟΝ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απρίλη, στο πολιτιστικό κέντρο Ίλιου «Μελίνα Μερκούρη», αντιφασιστική εκδήλωση του παραρτήματος Ιλίου – Καματερού – Πετρούπολης με την προβολή της ταινίας  «ο Αληθινός Φασισμός» του Μιχαήλ Ρόμ.

Η προβολή ήταν στο πλαίσιο εκδηλώσεων του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς, που ‘χε αποφασίσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και στέφτηκε με επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πολλοί συνάδελφοι οικοδόμοι αλλά και εργαζόμενοι της περιοχής. Στην αρχή της εκδήλωσης ο συνάδελφος Γιώργος Κοντάκης, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος σημείωσε:

«Οι οικοδόμοι σαν εργάτες του μόχθου, πάντα ήταν και είναι πρωτοπόροι στους ταξικούς αγώνες για ένα δίκαιο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Σαν εργάτες, που το καλοκαίρι μας καίει το λιοπύρι και το χειμώνα μας τρώει τ’ αγιάζι, μάθαμε να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη.

Έτσι και το λύκο που φόρεσε προβιά και τάχα νοιάζεται για τα προβλήματα της εργατιάς, αλλά ούτε λόγος για ταξική πάλη, ούτε κουβέντα για ταξικούς εχθρούς, που καρπώνονται το μόχθο των εργατών, τον ξεμπροστιάζουμε και τον τσακίζουμε, όπου τον βρούμε.

            Οι νοσταλγοί φασιστικών – ναζιστικών εποχών δεν πρέπει να μας ξεγελούν ούτε για μια στιγμή, για τις πραγματικές προθέσεις τους. Είναι αυτοί που με περισσή ευκολία φόρεσαν στο χέρι τους τον αγκυλωτό σταυρό του κατακτητή. Είναι αυτοί, που εκθειάζουν τα επιτεύγματα του φασισμού – ναζισμού, όταν όλη η ανθρωπότητα τα έχει καταδικάσει. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, που προστατεύει τα συμφέροντα αυτών που έχουν τον πλούτο και καλούν το κράτος να στηρίξει παραπάνω τους καημένους τους εφοπλιστές με χρήμα και φοροαπαλλαγές. Είναι εχθροί του λαού. Είναι εχθροί του λαϊκού κινήματος. Είναι εχθροί των ταξικών αγώνων και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε».