ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 1η ΜΑΗ

syllalitirio

Πάρτε όλοι μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλ. Συντάγματος, στις 10 το πρωί (προσυγκέντρωση Πλ. Κάνιγγος, στις 9 το πρωί)                                             

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας.

(Η Ανακοίνωση σε μορφη .pdf)

Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Είναι μέρα όπου κάνουμε επιθεώρηση των δυνάμεών μας στον πόλεμο που έχουμε με τους εκμεταλλευτές μας, αυτούς που ζουν από το δικό μας ιδρώτα και το αίμα.

Σήμερα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, χτυπά καθημερινά την πόρτα των εργατών.

Τα αιτήματα των πρωτοπόρων εργατών πριν ενάμιση αιώνα περίπου για 8ωρο, την Κυριακή αργία και οι εργάτες να αναπαύονται, κατάργηση της ανήλικης εργασίας, σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, στήριξη των ανέργων, επανήλθαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Μέσα στην κρίση, οι εργοδότες με το πολιτικό τους προσωπικό βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν ότι καταχτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Τους εξεγερμένους του Σικάγο, οι εφημερίδες της εποχής τους αποκαλούσαν τρελούς που ζητούσαν 8ωρο, ενώ δούλευαν 12 και 14 ώρες, σύνταξη στα γεράματά τους κ.ά όπως δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, πανεπιστήμιο για τα παιδιά των εργατών. Πράγματα τότε πριν από 129 χρόνια αδιανόητα, που όμως απόλαυσαν οι εργάτες σε διάφορες χώρες, όταν απαλλάχτηκαν από τα παράσιτα που τους έπιναν το αίμα και ζούσαν από την εκμετάλλευση των εργατών, στις χώρες δηλαδή που οι εργάτες πήραν την εξουσία στα χέρια τους και οικοδόμησαν τον σοσιαλισμό.

Συνάδελφοι,

Τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό, παλιά και νέα συγκυβέρνηση, αξιοποιούν την κρίση και  παίρνουν πίσω ό,τι καταχτήσαμε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Το κράτος των αστών ανέλαβε μαζί με τους συμμάχους του, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, δηλαδή την τρόικα (θεσμούς τους λένε τώρα) με το νόμο και την τάξη να κατεβάσουν τα μεροκάματα με τις ευλογίες της συνδικαλιστικής σαπίλας στη ΓΣΕΕ.

Στον ίδιο δρόμο κινείται και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το μόνο τους άγχος είναι πως θα αρπάξουν τα λεφτά των εργατών από ταμεία, νοσοκομεία, ΟΑΕΔ κ.ά για να τα δώσουν στους δανειστές λες και χρωστάμε τίποτα σ΄ αυτούς που  μας κλέβουν τον ιδρώτα.

Συνάδελφοι,

Δεν μπορεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η φτώχεια, η ανεργία, τα μεροκάματα πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια, η χαμοζωή και τα συσσίτια που μας τάζουν οι παλιοί και νέοι κυβερνώντες.

Η ίδια ζωή δεν μας επιτρέπει να κρατήσουμε καμία στάση αναμονής και να περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα παρουσία, όπου οι εργοδότες θα τρελαθούν και θα βάλουν μπροστά τις ανάγκες των εργατών και όχι τα κέρδη τους, δηλαδή ποτέ.

Αυτό που έρχεται σαν επιτατική ανάγκη, είναι το δυνάμωμα του οργανωμένου αγώνα, η πάλη για να κερδίσουμε ότι μας πήραν πίσω, αλλά κυρίως η πάλη για την κατάργηση της ίδιας της αιτίας των προβλημάτων μας, που είναι οι αστοί και η εξουσία τους.

Για να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά την παραγωγή, όπου στόχο θα έχει την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι τα κέρδη.

Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των εκμεταλλευτών μας.       

 

Αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε την απόφασή μας:


  • Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου.
  • Να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία των ανέργων.
  • Την επαναφορά, εδώ και τώρα, με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα επίπεδα του 2009.
  • Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
  • Να μη συμβιβαστούμε με την πολιτική των υποσχέσεων της κυβέρνησης που παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων μας σε βάθος χρόνου και με προϋπόθεση τις αντοχές της οικονομίας.
  • Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και την εξουσία του, στην βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Με τον αγώνα μας να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Εμπρός να γράψουμε τη δική μας ιστορία με

«ΑΓΩΝΑ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πάρτε όλοι μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλ. Συντάγματος, στις 10 το πρωί

και στη προσυγκέντρωση στη Πλ. Κάνιγγος, στις 9 το πρωί.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΑΗΣ 2015