ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ (ΦΩΤΟ)

la mirage 3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια προετοιμασίας της απεργίας στις 26 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε περιοδείες σε εργοτάξια του κέντρου της Αθήνας, καθώς και Γενική Συνέλευση με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του πρώην ξενοδοχείου  «ΛΑ ΜΙΡΑΖ» στην Ομόνοια.

Στις συζητήσεις με τους συναδέλφους τονίστηκε η ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, για να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για να γίνει πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών. Αναδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης», αφού για να πάνε για δουλειά στοιβάζονται στα ΜΜΜ. Κατανοούν ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να περάσει μια σειρά αντεργατικά μέτρα, που αποτελούν επιδιώξεις των μεγαλοεργοδοτών, όπως οι νόμοι που ετοιμάζονται για τα εργασιακά, με τη 10ωρη δουλειά και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Ομόφωνα, όλοι οι συνάδελφοι καταδίκασαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την καταστολή της συγκέντρωσης της 17 Νοέμβρη. Συμφωνούν ότι το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνδικάτων να παλεύουν και να διεκδικούν κάτω από όλες τις συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν μπορεί να απαγορευτεί. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε lockdown.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για την προετοιμασία της απεργίας, για την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων, των οικογενειών μας, για το μεροκάματο, το ωράριο, την ασφάλιση, το εισόδημα.