ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021 στην Αίθουσα του Συνδικάτου στις 18:30 μμ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, να χάνουμε συναδέλφους, να μην γνωρίζουμε αν θα γυρίσουμε σπίτι μας μετά την δουλειά σώοι και αβλαβείς, να τσακιζόμαστε στη δουλειά. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σας καλούμε την Τρίτη 23 Νοέμβρη 2021 στην Αίθουσα του Συνδικάτου στις 18:30 μμ. για να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε και θα συντονίσουμε την πάλη μας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Ένας νεκρός εργαζόμενος κάθε τρείς μέρες ούτε «ατύχημα» είναι ούτε μοιραίο, την στιγμή που σε μια σειρά κλάδους η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, η έλλειψη μέτρων προστασίας και ελέγχων είναι καθεστώς.

Την ίδια ώρα που σκοτωνόμαστε ή σακατευόμαστε στη δουλειά, η κυβέρνηση δίνει με κάθε τρόπο αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών για να αυξάνουν την εκμετάλλευση μας, για να διασφαλίζουν τα κέρδη τους. Τελευταία πρόκληση είναι η Υπουργική απόφαση που βάζει  σε άμεση εφαρμογή άλλη μια αντεργατική διάταξη του νόμου Χατζηδάκη, με την οποία παύει η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο σύστημα «Εργάνη» την υπερεργασία των εργαζομένων.

Σας καλούμε όλους να συζητήσουμε πώς θα δυναμώσουμε την συλλογική δράση, διεκδίκηση και άμεσα από κοινού  κινητοποίηση ώστε να πάψουν να θεωρούνται οι νεκροί εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας ή τα εργατικά ατυχήματα κάτι αυτονόητο. Δεν τσακίζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.