ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε εργαζόμενους, κατά την διάρκεια της χθεσινής μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης στην Θεσσαλονίκη, προχωρώντας μάλιστα σε 11 προσαγωγές συνδικαλιστών και αγωνιστών, εκ των οποίων 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με εντολή της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί ακόμη να χωνέψει ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων και του λαού δεν πέφτει στο ψευτοδίλημμα του να διαλέξει στρατόπεδο ληστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας και τάσσεται κατά της εμπλοκής της χώρας μας, που μόνο νέα δεινά μπορεί να φέρει για τους εκεί λαούς αλλά και τον ελληνικό. Έχει συνειδητά επιλέξει να μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο των αμερικανονατοϊκών παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με νέες βάσεις, ενώ τα λιμάνια έχουν γίνει χώρος απόβασης και μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού που κατευθύνονται προς την Ανατολική Ευρώπη.

Η μαχητική αντίδραση των συνδικάτων της εργατιάς, στα σχέδιά τους, είναι που τους χαλάει την «σούπα» για αυτό και επέλεξε να χτυπήσει με χημικά και βία, σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το νατοϊκό πλοίο που έχει φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως η ταξική πάλη, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την απεμπλοκή της χώρας από κάθε άδικο πόλεμο μπορεί να σταματήσει αξιοποιώντας τακτική τρομοκράτησης με ξύλο και συλλήψεις. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα όταν κάθε γωνιά αυτού του τόπου μετατρέπεται σε ορμητήριο επεμβάσεων σε άλλους λαούς από νατοϊκούς φονιάδες.

Έχουμε επιλέξει πλευρό και αυτό είναι με τον κόσμο της εργατιάς. Έχουμε επιλέξει να συγκρουστούμε  με τις πολιτικές που τσακίζουν την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες χωρίς καμιά κατηγορία.