ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» της εταιρείας ENERGEAN, που δίνουν σκληρό αγώνα εδώ και μήνες, διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε μαζικές απολύσεις και τροποποιήσεις συμβάσεων  εργασίας με δυσμενέστερους όρους προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία της επιχείρησης και δεν διστάζει ακόμη και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής για να πετύχει τον σκοπό της.

Με εντολή της κυβέρνησης προφανώς, χθές μπούκαραν τα ΜΑΤ και η αστυνομία στο χώρο της εταιρείας, όπου βρίσκονταν οι εργαζόμενοι περιφρουρώντας την Απεργία και ρίχνοντας κρότου – λάμψης συνέλαβαν αρκετούς εργαζόμενους που έσυραν στα δικαστήρια.

Είναι γνωστό πως εργοδοσία και κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τους εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, άλλωστε δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ούτε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ΕΕ σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, για μόνιμη και σταθερή εργασία με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για να βγούμε νικητές, κόντρα σε όσους μας θέλουν συμβιβασμένους, με το κεφάλι σκυφτό.

Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας, κόντρα στα «θέλω» της εργοδοσίας, κόντρα στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που αξιοποιεί η κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να τους περάσει !

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας».