ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO

cosco-kinhtopoiisi

Η κυβέρνηση επιστράτευσε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις καταστολής για να σπάσει την Απεργία των λιμενεργατών της COSCO, που διεκδικούν ΣΣΕ και μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Το κράτος αποδεικνύει πως είναι σε ετοιμότητα όταν είναι να χτυπήσει όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως έχει πράξει και στα Πετρέλαια Καβάλας, όπως παλιότερα στη COSCO ή στους ναυτεργάτες.

Για χατίρι των αφεντικών, για τα συμφέροντα τους η αστική δικαιοσύνη έβγαλε παράνομη 5 μέρες πριν την Απεργία του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ. Για τους ίδιους λόγους σέρνονται  στα δικαστήρια αγωνιστές, για αυτό κλείνει την ΛΑΡΚΟ με fast-track διαδικασίες απολύοντας όλους τους εργαζόμενους και ξεσπιτώνοντάς τους. Όταν όμως είναι να υπερασπιστεί  τους εργαζόμενους το επιτελικό κράτος είναι ανύπαρκτο, βάζοντας ακόμη και τις ίδιες μας τις ζωές σε κίνδυνο, όπως πριν 2 εβδομάδες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό.

Όσα μέτρα και αν πάρουν, όση καταστολή και αν χρησιμοποιήσουν, δεν μπορούν να υποτάξουν την εργατιά. Με την έμπρακτη αλληλεγγύη και την μαζική κινητοποίηση όλων μας θα πάρουν την απάντησή τους.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές να στηρίξουν τον αγώνα των λιμενεργατών της COSCO και να βρεθούμε στο πλευρό τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρουν δρόμο τα ΜΑΤ και όλες οι δυνάμεις καταστολής.