ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

εργοτάξιο ασπρόπυργος

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε την ζωή του ενώ δούλευε στα έργα επέκτασης της Drapa Chemie – ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στον Ασπρόπυργο.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα, που δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει η πόρτα του εργοστασίου και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών οι εργοδότες και για όλα να φταίει «η κακιά στιγμή».

 

Συνάδελφοι,

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι η εργοδοσία, μπροστά στα κέρδη της, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, για την ζωή των οικογενειών μας.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς είναι εκρηκτική. Από την μία δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχτούμε εν μέσω πανδημίας και από την άλλη η εντατικοποίηση έχει βαρέσει κόκκινο, η ανασφάλιστη εργασία θεριεύει και οι έλεγχοι από ΣΕΠΕ-ΚΕΠΕΚ είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, αφού οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, έχουν φτάσει σε τέλμα, με ελάχιστους επιθεωρητές, που είναι αδύνατον να ελέγξουν όλες τις επιχειρήσεις. Ειδικά εδώ στην Δυτική Αττική, την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, που δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, απαιτείται εδώ και τώρα να ενισχυθούν με προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό οι μηχανισμοί έλεγχου.

Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των συναδέλφων που θρηνούμε. Το σημερινό δυστύχημα όπως και όλα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τα θέλω της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή τα ολοένα και αυξανόμενα κέρδη τους και μπροστά στη δίψα τους να τα αυξήσουν, η ανθρώπινη ζωή περνά σε δεύτερο πλάνο.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, υπερασπιζόμαστε την ιδία μας την ζωή. Με τον οργανωμένο αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε την φωνή μας και απαιτούμε:

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΣΕ ΚΕ.Π.Ε.Κ. ΚΑΙ Σ.ΕΠ.Ε.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΣΑΠΩΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ