ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΛΗΔΡΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την επιχείρηση καταστρατήγησης ωραρίων και δικαιωμάτων από την εταιρεία DEMCON, στο εργοτάξιο της ανακαίνισης του ξενοδοχείου ΛΗΔΡΑ, που στόχο έχει να ξεζουμίσει τους εργάτες, προκειμένου να αυγατίσει τα κέρδη της. Το όπλο που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ήταν οι απειλές για απόλυση κι άλλες τρομοκρατικές μέθοδοι. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω έργο απαιτήθηκε από τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σε αυτή τη πρακτική της εργοδοσίας και ζήτησαν τη στήριξη του Συνδικάτου.

Μετά τη σημερινή αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου που πραγματοποιήθηκε με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι προαναγγελόμενες απολύσεις με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων ματαιώθηκαν κι η εργοδοσία υποχώρησε. Κερδήθηκε μια μικρή μάχη με τη σύσσωμη συμμετοχή των εργαζομένων.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι μόνο η οργανωμένη πάλη μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επίθεση της εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Δυναμώνουμε την ταξική γραμμή.

Προετοιμαζόμαστε για μικρούς και μεγάλους αγώνες, με σταθμούς τη μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας στις 4 Μάρτη και την πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 14 Μάρτη.