ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που και με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους και τη στήριξή τους στην ταξική γραμμή του Συνδικάτου, τη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους και συνέβαλλαν αποφασιστικά στην άνοδο της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες κατά 32%.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν 3.790 συνάδελφοι από 2.880 το 2014 και εκλέγονται 38 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 29) και 51 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (από 38).

Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων. Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Γιατί δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση.

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, από σήμερα κιόλας, η νέα Διοίκηση του Συνδικάτου και των Παραρτημάτων ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκέμβρη.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία, τα μεροκάματα-ξεφτίλα των προγραμμάτων για τους ανέργους. Απορρίπτουμε τις κυβερνητικές κορώνες και τους πανηγυρισμούς ότι «τελειώνουν τα δύσκολα», ότι διαφαίνεται «φως στο τούνελ» στο πλαίσιο μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ