ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-9-11-2017-01

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ στα εργοτάξια και τα γιαπιά επικρατεί μια εκρηκτική κατάσταση, με ωράρια ξεχειλωμένα, η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει και οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ είναι ανύπαρκτοι ή στην καλύτερη περίπτωση γίνονται τυπικά, χωρίς κανένα αντίκρισμα, με αποτέλεσμα όλων αυτών να έχουμε τουλάχιστον 4 νεκρούς εργάτες και άλλους τραυματισμένους στις κατασκευές τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Την ίδια ακριβώς στιγμή που αυξάνονται οι άνεργοι, που έστω και αυτό το επίδομα των 800 ευρώ δεν έχει καταβληθεί ακόμα σε όλους τους οικοδόμους, το μυαλό της κυβέρνησης της ΝΔ είναι στο πώς θα βάλει νέα εμπόδια στην οργανωμένη πάλη.

Ετοιμάζει νομοσχέδιο, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έβαζε εμπόδια για την πραγματοποίηση απεργίας, το οποίο θα ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που θα αποφασίζει πότε και πώς θα γίνονται οι διαδηλώσεις. Κι αν δεν δηλωθεί, η αστυνομία θα μπορεί να διαλύει τη συγκέντρωση ή ακόμα κι αν είναι προγραμματισμένη, θα μπορεί να απαγορευτεί αν υπάρχει «κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» ή «απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Ταυτόχρονα, ο οργανωτής θα πρέπει να παρέχει όλα τα στοιχεία του υπεύθυνου και να «συμμορφώνεται στις υποδείξεις του Αστυνομικού Διαμεσολαβητή». Και «όσοι συμμετέχουν σε συγκέντρωση η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από 1 έως 2 έτη».

Αυτή είναι η «ελευθερία» για την οποία κόπτονται οι κυβερνώντες και τα άλλα αστικά κόμματα. Θέλουν να τηρείται σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να περνάνε ανενόχλητοι δεκάδες αντεργατικούς νόμους. Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους για να κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους, για να θωρακίσουν κι άλλο το σάπιο σύστημά τους, που γεννάει συνεχώς νέες κρίσεις, φτώχεια και ανεργία. Ο περιορισμός των διαδηλώσεων έχει στόχο να φοβίσει τους εργαζόμενους, για να μην διεκδικούν, για να βάλουν ακόμα μια φορά πλάτη, ώστε να μην έχει «χασούρα» το κεφάλαιο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, ένα μαζικό και δυνατό Συνδικάτο, γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους.

Οι οικοδόμοι και συνολικότερα το ταξικό κίνημα έχουμε τεράστια πείρα από συγκρούσεις με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Έτσι και τώρα είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε όταν και αν φέρει η κυβέρνηση αυτό το έκτρωμα προς ψήφιση.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όλα όσα κερδήθηκαν με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.