ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 7 ΑΠΡΙΛΗ (ΦΩΤΟ)

6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υγεία, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, συμμετείχε και στήριξε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς και σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στα εργοτάξια του «Παπαστράτου» στον Πειραιά και του «River West» στη Λεωφ. Κηφισού, ύστερα από στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο μας. Στη συζήτηση με τους συναδέλφους τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη μας για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας για την υγεία των εργαζομένων, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, αλλά και για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. Αναδείχτηκε η θετική πείρα του Συνδικάτου, όπου ύστερα από μια σειρά παρεμβάσεις σε μεγάλα εργοτάξια, πάρθηκαν κάποια μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα. Ομόφωνα ψηφίστηκε από τους συναδέλφους στα δύο εργοτάξια το ψήφισμα εκατοντάδων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Επίσης, τονίστηκε ότι τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία δεν είναι προσωρινά αλλά «ήρθαν για να μείνουν», επιδιώκουν να φορτώσουν για άλλη μια φορά τα βάρη στους εργαζόμενους. Δεν τα αποδεχόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο, το Συνδικάτο απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους για οργάνωση και αγώνα ενάντια σ’ αυτήν την αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται. Τα σωματεία και οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, συμμετείχαν σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας στις κινητοποιήσεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, απαιτώντας: Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα ατομικής προστασίας για όλους.

Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού.