ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ – ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΣΤΙΣ 22/10 (ΦΩΤΟ)

gs1

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, όπου συζήτησε και αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα,με κύριους άξονες κινητοποιήσεις σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας κ.ά.

Σ” αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ισχυροποίηση του Συνδικάτου με εκατοντάδες νέα ενεργά μέλη βαδίζουμε προς τις αρχαιρεσίες το επόμενο διάστημα.

Η ΓΣ πήρε απόφαση να προετοιμάσει το έδαφος για την πραγματοποίηση παναττικής απεργίας στα τέλη Δεκέμβρη – αρχές Γενάρη σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια. Επικύρωσε, επίσης, την απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου για απεργιακή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργαζομένων, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει. Αποφάσισε ακόμα τη συμμετοχή του Συνδικάτου στο συλλαλητήριο που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη.

Την εισήγηση με τον απολογισμό δράσης της απερχόμενης διοίκησης και τον προγραμματισμό δράσης έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σταύρος Λίτσας.

Το λόγο στη συνέλευση πήραν πολλοί συνάδελφοι, μεταφέροντας την πείρα από τη δράση, τις δυσκολίες και τα εμπόδια αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Το χειροκρότημα της συνέλευσης δέχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής που στήθηκε στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης και η αναφορά στην 24ωρη απεργία με καθολική συμμετοχή που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις Επιτροπές που δημιουργήθηκαν στους οικοδόμους που δουλεύουν στα 8μηνα στους δήμους Μενιδίου και Χαλανδρίου, στις στάσεις εργασίας και τις κινητοποιήσεις που έγιναν για τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και γάλατος. Όπως τόνισαν, το αστικό κράτος είναι «πρωτομάστορας στην εκμετάλλευση», ενώ εκτίμησαν πως μεγαλύτερο κέρδος κι από αυτά που κατέκτησαν είναι το γεγονός ότι οικοδόμοι που είχαν βρεθεί στην ανεργία και την αδράνεια ξαναμπήκαν στον αγώνα.

Την προσπάθεια για σταθερή παρουσία του Συνδικάτου σε Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) μετέφερε εργαζόμενος από την Επιτροπή Νέων, τονίζοντας πως οι σπουδαστές που δουλεύουν για 16 ευρώ τη μέρα πρέπει να δώσουν ηχηρό «παρών» στις αρχαιρεσίες και τη δράση του Συνδικάτου.

Το ζήτημα της οργάνωσης περισσότερων μεταναστών απασχόλησε τις τοποθετήσεις αρκετών συναδέλφων.

Από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έκανε παρέμβαση ο Πρόεδρός της, Γιάννης Τασιούλας, όπου αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους χρειάζεται σήμερα δυνατό Συνδικάτο, τόσο μπροστά στις αρχαιρεσίες όσο και στην καθημερινή πάλη. Επισήμανε την ανάγκη για συγκεκριμένη επεξεργασία του στόχου για δυνατό Συνδικάτο σε κάθε χώρο, φέρνοντας το παράδειγμα του εργοταξίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου 200 εργαζόμενοι οργανώνονται, παλεύουν μέσα από το Συνδικάτο τους.

Η συνέλευση υπερψήφισε ομόφωνα την εισήγηση για τον απολογισμό και το σχεδιασμό δράσης, για την προετοιμασία παναττικής και κλαδικής απεργίας.

Εκλέχτηκε η Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου και αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του Συνδικάτου στη ΓΣΕΕ μέσω της Ομοσπονδίας.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων:

Κέντρο Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος

29/10

10.30

Αιγάλεω Έλλης & Ανδριανουπόλεως 5

03/11

18.00

Βόρεια-Βορειοανατολικά Φειδιππίδου 25Α, Πλ. ΕλευθερίαςΠαλαιό Δημαρχείο Παλλήνης 

03/11

19.00

Βύρωνας-Καισαριανή-Ζωγράφου Περιάνδρου 18, Ζωγράφου

03/11

19.00

Ηλιούπολη-Μπραχάμι Στ.Σαράφη 40, Ηλιούπολη

05/11

10.00

Ίλιον-Καματερό Μενελάου 33 & Χρυσηίδος, Ίλιον

01/11

18.30

Καλλιθέα Αριστείδου 92, Καλλιθέα

01/11

19.00

Μενίδι-Άνω Λιόσια Δεκελείας 42, Μενίδι

02/11

18.30

Νέα Ιωνία-Ηράκλειο Νισύρου 20, Ν. Ιωνία

01/11

18.30

Πειραιάς Ομ.Σκυλίτση 19, Πειραιάς

01/11

19.00

Περιστέρι Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών 20

05/11

10.00