ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που επιδιώκει να κάνει συνέδριο – παρωδία.

Τη στιγμή που δεκάδες συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της απεργίας στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα Βρούτση, το νέο αντιασφαλιστικό που έρχεται να θωρακίσει και να επεκτείνει τον νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου, την ίδια ακριβώς στιγμή, οι πρωτεργάτες της νοθείας, αυτοί που έμπασαν τους εργοδότες στα σωματεία, τα μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισαν να διοργανώσουν Συνέδριο μέσα σε μια μέρα και μάλιστα καθημερινή, στις 25 Φλεβάρη.

Προετοιμάζουν δηλαδή ένα συνέδριο, με μοναδικό σκοπό να στήσουν κάλπη για να μοιράσουν θέσεις, με μπράβους και δυνάμεις καταστολής, μαζί με νόθους αντιπροσώπους και τους ίδιους τους εργοδότες, όπως είναι ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, ο γνωστός πλέον σε όλους Καραγεωργόπουλος.

Αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να γίνει πραγματικό εργατικό συνέδριο, να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργατών, τους στόχους πάλης που θέτει ο κάθε κλάδος, να γίνει διαπάλη για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αντ’ αυτού, ζητάνε από την κυβέρνηση να «διασφαλίσει» ότι θα διεξαχθεί ένα συνέδριο fast track, για να αγκιστρωθούν στις καλοπληρωμένες καρέκλες τους και σαν αντάλλαγμα βάζουν πλάτη για να περνάνε εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι από την κυβέρνηση, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια. Όπως έκαναν με τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2018 και με το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ που χτυπούσε εκ νέου το δικαίωμα στην απεργία και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Όχι μόνο δεν οργάνωσαν τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά στάθηκαν απέναντι βγάζοντας ανακοινώσεις κατά των απεργιών. Έτσι και τώρα υπονομεύουν την απεργία στις 18 Φλεβάρη λέγοντας πως γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα». Έχουν συμφωνήσει με τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, έχουν πάρει ανταλλάγματα, δίνουν για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους, δηλώνοντας την πλήρη σύμπλευσή τους.

Είναι σε άμεση συνεννόηση με τον ΣΕΒ και τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλους αυτούς που αύξησαν τα κέρδη τους στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και σήμερα, σε συνθήκες αναιμικής ανάπτυξης, μας ζητάνε να ρίξουμε κι άλλο τις απαιτήσεις. Να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, 10ωρα και 12ωρα, Σαββατοκύριακα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί για αυτούς είναι κόστος η ζωή μας. Ταυτόχρονα, με το νέο νομοσχέδιο Βρούτση-Κατρούγκαλου θα πληρώνουμε από την τσέπη μας για την ασφάλισή μας και χωρίς να ξέρουμε τι παροχές και τι σύνταξη θα πάρουμε, αν πάρουμε και πότε.

Η ξεπουλημένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ολόκληρο τόμο έχουν καταθέσει οι δυνάμεις της ΔΑΣ, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με στοιχεία και ονοματεπώνυμα, για τα έργα και τις ημέρες των εργατοπατέρων που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο των εργαζομένων. Πρέπει να πάρουν πόδι και τη θέση τους να πάρουν πραγματικοί εργάτες, πραγματικοί συνδικαλιστές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε στις απόψεις, να πάρουν θέση. Δεν θα ανεχτούμε να κάνουν κουμάντο στο ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο οι ίδιοι οι εργοδότες και οι νόθοι εκλεγμένοι. Δίνουμε τη μάχη για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια, μαζί με δεκάδες ταξικά συνδικάτα, για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση. Θα είναι μια πρώτη απάντηση στα σχέδια των ξεπουλημένων «συνδικαλιστών» της ΓΣΕΕ, αλλά και της κυβέρνησης.

Βγαίνουμε μπροστά αποφασιστικά για να μείνουν τα σχέδιά τους στα χαρτιά, να στρώσουμε το έδαφος για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.