ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟ)

apergia-24-oktovri-5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιήθηκε η απεργία στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τις 24/10, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τους εργαζόμενους μέσα από γενική τους συνέλευση στο χώρο δουλειάς.

Κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, όπου όλες τις προηγούμενες ημέρες διατυμπάνιζε πως «δεν υπάρχει απεργία» και καλούσε τους εργάτες να πάνε για δουλειά, θέλοντας να δημιουργήσει αντιπαράθεση με το Συνδικάτο, αναπαράγοντας μάλιστα ανακρίβειες και συκοφαντικές επιθέσεις μέσω διαφόρων ιστοσελίδων. Επιδιώκει και με τέτοιους τρόπους να απομονώσει τους εργάτες ώστε να μη μπορούν να διεκδικούν, αλλά να δουλεύουν με σκυφτό κεφάλι, υπογράφοντας κι από πάνω «δηλώσεις» ότι όλα πάνε μέλι-γάλα!

Η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να φέρει στο εργοτάξιο την αστυνομία, με τον επικεφαλής Διεύθυνσης της Αστυνομίας Γρηγόρη Δήμο – όπως δήλωσε ο ίδιος – για να πιέσει τους συναδέλφους να δουλέψουν με το ζόρι!

Τέτοιες απειλές και απόπειρες τρομοκράτησης δεν περνάνε στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, έπεσαν στο κενό. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως όταν οι εργάτες οργανώνονται και συσπειρώνονται στο Συνδικάτο τους, όταν αποφασίζουν να παλέψουν για τη ζωή τους, μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργοδότες του έργου, όπου θέσαμε τις διεκδικήσεις μας, οι οποίες αφορούν την υπογραφή συμβάσεων με αυξήσεις στο κατώτερο μεροκάματο, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και γενικότερα βελτίωση των όρων εργασίας. Έχει οριστεί νέα συνάντηση σε μια εβδομάδα, όπου περιμένουμε την απάντηση των εργοδοτών για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας και να κλιμακώσουμε τον αγώνα.

Συνεχίζουμε δίνοντας το παρών στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018 (Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος), ώρα 10 π.μ. Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, με συγκέντρωση 10.30 στην Ομόνοια.