ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !!

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας καλούμε σε πλατιά σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων το Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 18 00 μμ στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου ( Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών 20)

Δε πάει άλλο! Να οργανώσουμε τώρα την πάλη μας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στα ζητήματα της υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες.

Οι εργατικές – λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας όπως και όλης της χώρας , συνεχίζουν να βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και να ματώνουν καθημερινά εξαιτίας της μακροχρόνιας επίθεσης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της Ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας.

Ο αντίπαλος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένει εδώ! Είναι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που συγχαίρουν και χειροκροτούν την κυβερνητική εναλλαγή. Είναι σίγουροι ότι ο «λιτός βίος» που μας έταξε με το «καλημέρα» η νέα κυβέρνηση θα αυξήσει τα κέρδη τους και θα τους βοηθήσει να βγούν από την κρίση σε βάρος του εργαζόμενου λαού που τον θέλουν να μάθει να επιβιώνει με ψίχουλα.

Ανάμεσα σ” αυτούς πανηγυρίζουν και οι επιχειρηματίες του χώρου της υγείας και του φαρμάκου που προσβλέπουν να αποδώσει η επένδυση στους νέους διαχειριστές, να κερδίσουν νέα προνόμια και να θησαυρίσουν πάνω στον πόνο και τη δυστυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Τα τελευταία χρόνια ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά πληρώνουμε βαρύ φόρο, σε ζωές και χρήματα για να κυριαρχήσει η «υγιής επιχειρηματικότητα» στα ερείπια των δικαιωμάτων στην δημόσια υγεία, πρόνοια και ασφάλιση.

Η θνησιμότητα έχει αυξηθεί καθώς υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην πρωτοβάθμια υγεία. Αποδείχτηκε με σκληρό τρόπο ότι είναι κοροϊδία και απάτη να ισχυρίζονται ότι τα κέρδη των μονοπωλίων θα μένουν άθικτα και παράλληλα οι εργαζόμενοι θα γιατρεύονται κα βελτιώνουν τη ζωή τους.

Στη Δυτική Αττική:

  • κλείσανε νοσοκομεία όπως το Λοιμωδών
  • μεθοδεύονται η υποβάθμιση και το κλείσιμο του ΨΝΑ
  • το Αττικό έχει υπερκορεστεί  και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες
  • καταργήθηκαν τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό ενώ τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν
  • δημόσια εργαστήρια για εξετάσεις έπαψαν  να υπάρχουν
  • τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειές τους ρίχνονται πρώτοι στον «καιάδα», χωρίς πρόνοια κα επιδόματα με τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) να έχουν πλέον το προσωνύμιο «σφαγεία»
  • το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και  το Κέντρο Βρεφών «η Μητέρα» που αποτελούν βασικά προνοιακά ιδρύματα υπολειτουργούν

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα το ΠΑΜΕ , το ταξικό κίνημα θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου αναδεικνύοντας και πολεμώντας τις αιτίες που οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα ούτε με τις ελεημοσύνες των ΜΚΟ και των προγραμμάτων.

Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών  είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού.

Έχουμε ευθύνη σε κάθε  χώρο δουλειάς , γειτονιάς, σχολείο, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, μονάδα του ΙΚΑ – ΠΕΔΥ, προνοιακό ίδρυμα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην περάσει η λογική της αναμονής, των αυταπατών και ψεύτικων υποσχέσεων. Αυτά που μας υπόσχονται είναι «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του».

Οι Λαϊκές επιτροπές των περιοχών που βρίσκονται στην Δυτική Αθήνα καλούν σε μαζικό, συντονισμένο αγώνα με ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων και στόχων για να υπερασπιστούμε τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών μας.

Τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και οι επιτροπές ανέργων, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων,  οι γυναικείοι σύλλογοι, τα σωματεία των συνταξιούχων, μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία – πρόνοια ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα να συσπειρωθούμε, να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ : Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Μενιδίου, Φυλής.