ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την προκλητική της πρόταση να απαλλαχτεί η ηγεσία και τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης από όλες τις κατηγορίες, πλην του δολοφόνου Ρουπακιά, ο οποίος μάλιστα κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και χρόνια και κοιμάται σπίτι του, ενώ έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Πρόκειται για ολοφάνερο ξέπλυμα των εγκλημάτων, των επιθέσεων και των τραμπούκικων-φασιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής, που απορρέουν από τις  σάπιες ιδέες που εκφράζει, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον αντικομμουνισμό, την υπεράσπιση του ναζισμού, ό,τι πιο αντιδραστικού υπάρχει.

Η εισαγγελέας, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των χρυσαυγιτών, έρχεται σε αντιπαράθεση με το τεράστιο πλήθος των αποδείξεων και των συντριπτικών στοιχείων ενοχής των κατηγορούμενων που αναδείχτηκαν και κατά τη διάρκεια της δίκης. Ουσιαστικά τους αθωώνει ως εγκληματική οργάνωση και τους δίνει αβάντα να συνεχίσουν τη δράση τους. Ταυτόχρονα, προσβάλλει και τα θύματα από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, τους αγωνιστές εργαζόμενους, τους μετανάστες.

Απομονώνουμε τους φασίστες παντού, σε χώρους δουλειάς, σε λαϊκές γειτονιές. Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα, ώστε να τους δώσουμε την απάντηση και την τιμωρία που τους αξίζει: να πεταχτούν στα σκουπίδια της ιστορίας.