ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την πρακτική ορισμένων εργοδοτών, οι οποίοι πατώντας πάνω στην ανάγκη των άνεργων συναδέλφων για δουλειά, τους στέλνουν μαζικά να εργαστούν ως μετανάστες σε χώρες της ΕΕ, σε άθλιες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλουμε την εταιρεία ANGELA BAU και την εταιρεία ΔΑΙΔΑΛΟΣ, που όχι μόνο εκμεταλλεύονται τους εργάτες, βάζοντάς τους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο σε οικοδομικά έργα στη Γερμανία, όχι μόνο τους στοιβάζουν σε «τρώγλες» να διαμένουν, αλλά τους αφήνουν απλήρωτους, τους οφείλουν ατέλειωτες υπερωρίες και μεροκάματα δεδουλευμένα και τους εκβιάζουν από πάνω!

Αυτές οι πρακτικές αποδεικνύουν ότι μπροστά στο κέρδος οι εργοδότες δεν υπολογίζουν τίποτα, δε σκέφτονται καν πώς επιβιώνουν οι εργάτες, ειδικά όσοι εργάζονται ως μετανάστες σε άλλες χώρες. Επίσης, αξιοποιούν όλο το πλούσιο νομοθετικό οπλοστάσιο της ΕΕ, αλλά και της χώρας μας, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τους μετανάστες εργάτες για φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

Οι απειλές της εργοδοσίας δεν περνούν! Οι εργαζόμενοι, όταν οργανώνονται και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους, έχουν τη δύναμη να της κόψουν τον αέρα και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Έλληνες και μετανάστες, να μη σκύψουν το κεφάλι και να υπερασπίσουν τη ζωή τους, πλάι στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Με το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» και με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, το δυνάμωμα του Συνδικάτου μας, η όξυνση της ταξικής πάλης προτάσσοντας τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες απέναντι στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών-κατασκευαστικών ομίλων, ο δρόμος της σύγκρουσης με την ΕΕ, την κυβέρνηση και την εργοδοσία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.