ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει κατηγορηματικά και απερίφραστα την παρουσία της αστυνομίας στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μάλιστα με αστυνομικό διευθυντή – καλεσμένο από την πλειοψηφία της διοίκησης ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) – αλλά και ασφαλίτη.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπευσε άμεσα να ανταποκριθεί στην απαίτηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να στέλνει ΜΑΤ και ασφαλίτες στα συνέδρια και τις άλλες διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να στηρίξουν τις δυνάμεις που με νοθεία και εκφυλιστικές μεθοδεύσεις επιδιώκουν να κρατούν τα συνδικάτα δεμένα στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Οι υπηρεσίες του κράτους και οι λακέδες της εργοδοσίας δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυβέρνηση,  την εργοδοσία και τους υπηρέτες τους μέσα στο κίνημα, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, μπορούμε όχι μόνο να δώσουμε απάντηση στο βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει για μας και τις οικογένειές μας.