ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την νέα ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία ενάντια στη Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό.

Η επίθεση αυτή, που βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα ύπαρξης χημικών όπλων, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και για την εισβολή στο Ιράκ, πραγματική αιτία έχει τους ανειρήνευτους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών κ.τ.λ. Ανταγωνισμοί που στόχο έχουν το πώς οι μεγαλοεργοδότες, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα μοιράσουν τη λεία από την εκμετάλλευση των λαών, μια μοιρασιά που δε μπορεί να πραγματοποιηθεί ειρηνικά.

Με τη σημερινή νέα επέμβαση στη Συρία κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις των αρπακτικών στην περιοχή, έρχεται πιο κοντά η απειλή για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους και νέο κύμα προσφύγων.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», τη στιγμή που μας βάζει στη μάτι του κυκλώνα. Παραπλανεί και εφησυχάζει τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων, έχει παραχωρήσει στρατιωτικές βάσεις και υποδομές για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ από τον εναέριο χώρο και από τα χωρικά μας ύδατα εξορμούν πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ που συμμετέχουν στο βομβαρδισμό της Συρίας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας πάει χέρι-χέρι με την εξωτερική πολιτική της εμπλοκής σε τέτοιους σχεδιασμούς και επεμβάσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο μόνος χαμένος από τέτοιες εξελίξεις θα είναι ο λαός.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Ουκρανία και αλλού.

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν - Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση, την προσφυγιά.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ