ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταδικάζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπου μπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στους  επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», δηλαδή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου εις βάρος του λαού μας.

Μετά από το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εντείνοντας την πρόσδεσή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, παρουσιάζεται πρόθυμη να παραδώσει κυριολεκτικά όλη τη χώρα για να μπορούν να αναπτύσσονται ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δυνάμεις, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό. Μάλιστα, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μονοπωλίων, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο μοίρασμα των αγορών, της ενέργειας και των αγωγών στην περιοχή.

Γι’ αυτούς τους λόγους, δηλαδή για το ρόλο της στην προώθηση των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Βαλκάνια, η κυβέρνηση απέσπασε επαίνους από τους αμερικανούς αξιωματούχους, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως αποτελεί τον καλύτερο «λακέ» τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που εγκυμονεί όλο και μεγαλύτερους κινδύνους, γιατί οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών δεν υλοποιούνται ποτέ αναίμακτα.

Εντείνουμε τον αγώνα μας κατά των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων, κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, ενάντια στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.