ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, που για ακόμη μια φορά σέρνει στα δικαστήρια της Λάρισας 10 πρωτοπόρους συνδικαλιστές αγρότες, στελέχη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές», με την κατηγορία ότι «παρακίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα».

Οι απόπειρες τρομοκράτησης και φίμωσης των εργατών, αγροτών και φοιτητών δεν περνάνε στο ταξικό κίνημα. Λίγο καιρό μετά την παρέμβαση αστυνομικού διευθυντή σε απεργία στο εργοτάξιο της ΑΕΚ, την παρουσία ασφαλίτη στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το χτύπημα της διαδήλωσης των εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα που σέρνονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι 2 φοιτητές που τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά των Αμερικανονατοϊκών βάσεων, έρχεται και η δικαστική δίωξη κατά των αγροτών που αγωνίζονται, προτού καλά-καλά στηθούν τα μπλόκα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, μαζί με τους κρατικούς μηχανισμούς δείχνουν αντανακλαστικά (όταν θέλουν) μόνο για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση και τους αγώνες όσων αντιστέκονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τον απεργοκτόνο νόμο.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να περάσει ανεμπόδιστα την πολιτική της.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Φοιτητές – Εργατιά – Αγροτιά. Μια φωνή και μια γροθιά.