ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζί με άλλα συνδικάτα, σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα στους αγωνιστικούς εορτασμούς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα, αλλά και στους διαδηλωτές του ΚΚΕ, για τις δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς. Αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, στόχος της κυβέρνησης ήταν αφενός να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, για το ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσής του, με αποτέλεσμα να έχουμε καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Αφετέρου να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και επίκαιρο μήνυμα του Πολυτεχνείου, δεν θέλει να ακούγονται τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ». Θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να εφαρμόζει ανενόχλητη την πολιτική της, να περνάει αντεργατικά μέτρα, να χτυπά τα δικαιώματά μας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Δεν τους κάναμε και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στους αγώνες για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα. Αυτοί οι αγώνες δε σταματούν με νόμους και απαγορεύσεις. Όλα κατακτιούνται με οργανωμένη ανυπακοή.

Απέναντι στον εργοδοτικό και κρατικό αυταρχισμό ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και πάλη. Οι εργαζόμενοι έχουμε αποδείξει πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και την υγεία μας ξέρουμε να προφυλάσσουμε και να παλεύουμε.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.