ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. στην πλ. Ομονοίας ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων διοργανώνουν Σωματεία και Συνδικάτα, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 18 Νοέμβρη.

 

(Η Ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-11-2015

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή χτυπάει ότι απέμεινε όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση. Ταυτόχρονα σχεδιάζει τον αποχαρακτηρισμό ειδικοτήτων και επαγγελμάτων από το καθεστώς των ΒΑΕ.

Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο και το χρόνο να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ήδη έχουν προχωρήσει στην μείωση των συντάξεων με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, στην περικοπή παροχών υγείας- πρόνοιας, έχουν δυσκολέψει την έκδοση αποφάσεων για αναπηρικές συντάξεις. Τα νέα μέτρα θα κλιμακώσουν την επίθεση, ανοίγουν την όρεξη της εργοδοσίας για νέες απαιτήσεις. Οι απαιτήσεις αυτές αποκαλύπτονται στην πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης μαζί με τα άλλα κοράκια στο Γιούρογκρουπ για χτύπημα των ΒΑΕ και την αύξηση των ελάχιστων ενσήμων που απαιτούνται για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος που είναι σήμερα στα 4500 ένσημα.

ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Η ζωή μας και η υγεία μας δεν μπαίνει στα παζάρια.

Προαπαιτούμενο για να βάλουμε φρένο στη κατεδάφιση από ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση είναι η οργάνωση και οι ταξικοί αγώνες.

Να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, στο Συνδικάτο, στις γειτονιές και αγώνας προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες έως ότου απαλλαγούμε από αυτούς που μας κλέβουν τον ιδρώτα που εμείς παράγουμε.

Παίρνουμε όλοι μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Συνδικάτο μας μαζί με άλλα σωματεία και συνδικάτα την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. στην πλ. Ομονοίας για να διεκδικήσουμε:

  • Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ –Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.
  • Μέτρα την υγιεινή και στην ασφάλεια στην εργασία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Κοινωνική ασφάλιση σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ