ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

nea-filadelfeia-ergatiko-23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργία που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Το εργοτάξιο νέκρωσε και οι εργαζόμενοι απέργησαν καθολικά.

Ήταν άλλη μια απάντηση στην εργοδοσία, η οποία προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην παρέμβαση του Συνδικάτου μέσα στο χώρο δουλειάς και να κρατήσει τους εργάτες μακριά από το Συνδικάτο, στέλνοντας «ραβασάκια» ότι “απαγορεύεται η συνδικαλιστική δράση στο εργοτάξιο” με το πρόσχημα των «κανόνων ασφαλείας. Βέβαια, όταν τσακίζονται οι εργαζόμενοι, όταν τους βάζει να δουλεύουν σε χώρους όπου δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, όταν τους αναγκάζει – και με την απειλή της απόλυσης – να δουλεύουν ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες, Σαββατοκύριακα, υπό βροχή και με χιόνια, δε δείχνει την ίδια έγνοια για την προστασία και την ασφάλειά τους. Κατά τα άλλα, ισχυρίζεται πως «είμαστε μια οικογένεια». Στην πραγματικότητα θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους για να τους ξεζουμίζει περισσότερο.

Οι απειλές και οι εκβιασμοί προς το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δεν πιάνουν. Οι οικοδόμοι δε μασάνε. Υπάρχει πείρα ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα πλάι στο Συνδικάτο και σε σύγκρουση με την εργοδοσία, με τους κατασκευαστικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, να πετυχαίνουμε μικρές και μεγάλες νίκες.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς κ.τ.λ. για όλους τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο  κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ, τόσο με την ανάδοχο εταιρεία, όσο και με τους υπεργολάβους.

Αυτή η μάχη είναι ενταγμένη στη μάχη για υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, καλούμε όλους τους συναδέλφους στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας διεκδικώντας την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλ. Κάνιγγος και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.