ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΛΗΔΡΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΦΩΤΟ)

lidra-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργία στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «ATHENS ΛΗΔΡΑ», όπου συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι.

Η πάλη όλων των οικοδόμων του εργοταξίου, όπως αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έδειξε ότι με οργάνωση και επιμονή μπορούν να υπάρξουν ορισμένα αποτελέσματα.

Κάτω από το βάρος των μαχητικών κινητοποιήσεων, αλλά και της διήμερης απεργίας, οι εργοδότες, παρ’ όλες τις κωλυσιεργίες τους, υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν άμεσα όλους τους όρους της Εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Είναι μια μικρή νίκη που δείχνει στην εργατική τάξη ότι μόνο στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, με οργάνωση και σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να διεκδικήσει όχι μόνο μια ανακούφιση για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά όλο τον πλούτο που παράγει.

Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση Εργοταξιακών ΣΣΕ και σε άλλους χώρους δουλειάς, όπως και για την εφαρμογή όλων των Εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν υπογραφεί, στα εργοτάξια ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Αστέρας Βουλιαγμένης», ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και ανακαίνισης του ξενοδοχείου «ATHENS ΛΗΔΡΑ».

Κλιμακώνουμε την πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Με την οργάνωσή μας και με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

lidra-1