ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΒΑΞ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απεργίες που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του ΑΚΤΩΡΑ στις 9/7 και της ΑΒΑΞ στις 10/7, στην Αττική.

Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας στο εργοτάξιο του River West να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους και τους επαγγελματίες με το Συνδικάτο, λέγοντάς τους να πάνε για δουλειά παρότι υπήρχε ενημέρωση για την απεργία, το εργοτάξιο νέκρωσε, όπως και όλα τα υπόλοιπα στην Αττική που είναι ανάδοχοι αυτές οι εταιρείες.

Δεν τους πέρασε. Οι συνάδελφοι στάθηκαν στο πλευρό του Συνδικάτου και καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο ποιος είναι ο πραγματικός τους εχθρός.

Ήταν ένα ακόμα βήμα στην άσκηση πίεσης προς την εργοδοσία, για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη, που αφορούν τα ωράρια, το 5ήμερο, την καθυστέρηση πληρωμών, την ασφάλιση, τα  μέτρα υγείας και ασφάλειας, το κατώτερο μεροκάματο στα 45 ευρώ μικτά για ανειδίκευτους χωρίς τριετίες, για όλους τους εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων αυτών στους υπεργολάβους.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις σε άλλες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά και με Γενικές Συνελεύσεις σε μικρότερους χώρους δουλειάς, συσκέψεις στις γειτονιές κ.ά. Για να μπει φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής.