Να τι μαθήματα παραδίδουν “καθηγητές” στα παιδιά της εργατικής τάξης

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑΞΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     To Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την διεύθυνση του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καλαμακίου για την απαράδεκτη στάση της απέναντι σε συνάδελφο – σπουδαστή γιατί “τόλμησε” να σηκώσει κεφάλι και να διακινήσει στους συμμαθητές του την ανακοίνωση του συνδικάτου και του ΠΑΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 9/12/2013 ο διευθυντής του ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Καλαμακίου προχώρησε σε τριήμερη αποβολή  πρωτοπόρου σπουδαστή μετά από καταγγελία καθηγητή ότι την Πέμπτη 5/12/2013 συμμετείχε στο κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων που έκανε εξόρμηση στο χώρο της σχολής και διακινούσε υλικό του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου και πως αυτό απαγορεύεται βάση του κανονισμού της σχολής. Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος «εκπαιδευτικός» και ο διευθυντής δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις άθλιες και ελλιπείς υποδομές της σχολής σε υλικοτεχνικό και κτιριακό εξοπλισμό.

Αλήθεια κύριοι, ποια διακίνηση είναι ποιο επικίνδυνη; Αυτή που καλεί τους νέους να σηκώσουν το ανάστημά τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής ή αυτή των ναρκωτικών όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι – σπουδαστές;

Να ποιοι πραγματικά «νοιάζονται» για το μέλλον της νεολαίας και πως τη θέλουν. Αντί να μαθαίνουν και να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά να γίνονται αγωνιστές αυτοί θέλουν τους σπουδαστές – εργαζόμενους μόνους τους, με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς δικαιώματα έρμαια στις ορέξεις των καπιταλιστών να δουλεύουν για μισθούς των 18 ευρώ τη μέρα χωρίς σχεδόν καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι αυτά δεν πτοούν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την επαφή του με τους νέους εργάτες. Θα φάνε τα μούτρα τους αν πιστεύουν πως θα μας τρομοκρατήσουν με αποβολές και παρόμοιες απειλές.

      Κανένας σπουδαστής έξω από το συνδικάτο του. Πάλη για μισθούς και δικαιώματα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.