ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Δεν περιμέναμε σήμερα για να δούμε τι κρύβει το νομοσχέδιο, τις επιδιώξεις της κυβέρνησης τις γνωρίζουμε καιρό τώρα. Ενώ για το ίδιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και φέρνει απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί τη Κυριακάτικη αργία σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων και στην οικοδομή, βάζει πρόσθετα εμπόδια στον οργανωμένο αγώνα, μήνες ολόκληρους τώρα γυρνοβολάνε στα κανάλια και τα ΜΜΕ τα στελέχη και βουλευτές της Κυβέρνησης προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο-άσπρο.

Όπως και να το βαφτίσουν, όσο και να το καμουφλάρουν, ο κάθε εργαζόμενος που βιώνει καθημερινά την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, την εκμετάλλευση του δικού του κόπου και ιδρώτα δεν παραμυθιάζεται με γελοιότητες του τύπου ότι θα δουλεύουμε 4ήμερο. Το νομοσχέδιο δεν σηκώνει μερεμέτισμα όπως προσπαθούν να πείσουν τα άλλα αστικά κόμματα και οι δυνάμεις τους μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Όπως το σχεδίασαν, έτσι να το πετάξουν στα σκουπίδια.

Υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες την Δεύτερα 10/5/2021 το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουμε σήμερα το παρών έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 1300 και αύριο Πέμπτη 13/5/2021 στις 1900 μαζικά – μαχητικά στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, προετοιμάζοντας νέα απεργιακή απάντηση απαιτώντας:

● Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ και που καταργεί το 8ωρο και φέρνει απλήρωτες υπερωρίες, περεταίρω χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

● Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έπληξαν τις εργασιακές σχέσεις, που προώθησαν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

● Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι Βρούτση-Αχτσιόγλου, ο νόμος περιορισμού των διαδηλώσεων.