Ο ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ … ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Καλλιθέας για τους ελέγχους που κάνει, που έχουν σαν αποτέλεσμα να ωφελούνται οι εργοδότες και να ζημιώνονται οι εργαζόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες του Συνδικάτου στο έργο κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα για ανασφάλιστη εργασία ή για μικρότερη ασφάλιση από αυτή που πραγματικά έχουν οι εργαζόμενοι (π.χ. υπαλληλικά ένσημα αντί για οικοδομικά), το συγκεκριμένο Υποκατάστημα ΕΦΚΑ διενήργησε έλεγχο στις 19 Μάη, όχι όμως σε όλο το εργοτάξιο, αλλά στα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να κάνει επιτόπιο έλεγχο σε όλους τους ορόφους του κτηρίου, ώστε να διαπιστώσει τι εργαζόμενοι υπάρχουν στο έργο. Γι’ αυτό και υποστηρίζει τις θέσεις της εργοδοσίας πως δεν υπάρχουν οικοδόμοι, αλλά μόνο εργαζόμενοι σε στεγασμένα επαγγέλματα, παρόλο που τη συγκεκριμένη ημέρα στο έργο εργάζονταν συνάδελφοι μπογιατζήδες, πλακάδες, μαρμαράδες, καθώς επίσης και συνάδελφος, ο οποίος είναι μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου.

Η στάση αυτή του συγκεκριμένου Υποκαταστήματος είναι απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων, που στήριζαν και στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ασφάλιση όλων των εργαζομένων. Εκτός κι αν θέλουν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες μας ότι οι υπηρεσίες του κράτους είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Οργανωμένα με το Συνδικάτο να πατάξουμε αυτά τα φαινόμενα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.