Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας για τον Ενταφιασμό του Ασφαλιστικού (ΦΩΤΟ – VIDEO)

15-01-2016-PARASTASI-GIA-TO-ASFALISTIKO-09

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Γενάρη, στο Υπ. Εργασίας για τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου για το ασφαλιστικό.

Νομοσχέδιο λαιμητόμος έχει χαρακτηριστεί και με αυτό αφορμή, βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Μια κηδεία για το ασφαλιστικό με τα όλα της. Στεφάνια από τους «θλιμμένους συγγενείς», όλα τα κοράκια του κεφαλαίου και φέρετρο που συμβολικά κάηκε μπροστά από το Υπ. Εργασίας.

«Να μας ζήσει η ιδιωτική ασφάλιση. Άντε και καλά κέρδη», έγραφε το στεφάνι του ΣΕΒ.

«Δύσκολη δουλειά, καλά τα καταφέραμε» ήταν το στερνό κατευόδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Επιτέλους τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης» έλεγε το στεφάνι της ΝΔ, «Βάλαμε κι εμείς πλάτη» αυτό του ΠΑΣΟΚ, «Πάμε για άλλα» διαβεβαίωνε εκείνο της ΕΕ.

Σε δήλωση ο Στ. Λίτσας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας επισήμανε:

«Η εργατική τάξη της Ελλάδας δεν πρόκειται να συναινέσει στο έγκλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στη προσπάθεια που κάνουν να κατεδαφίσουν τη Κοινωνική Ασφάλιση, να ενταφιάσουν ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη τα προηγούμενα χρόνια, εμείς απαντάμε με παλλαϊκό ξεσηκωμό και τους ενημερώνουμε ότι δεν θα μας βλέπουν καθημερινά μόνο στο δρόμο, αλλά και στον ύπνο τους.

Με τη σημερινή κινητοποίηση επιδιώκουμε να αναδειχθεί ότι δε κάνουμε βήμα πίσω. Μας έχουν κηρύξει το πόλεμο και δίνουμε καθημερινά μάχες, μια από αυτές είναι και η σημερινή.

Μπροστά μας έχουμε σκληρό αγώνα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να το φέρουν στη Βουλή. Πρώτος σταθμός είναι το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 23 Γενάρη και προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη Απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Επιδίωξη μας είναι η μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης, να μπούνε στον αγώνα, να μπούνε μπροστά στη μάχη.»