ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

14-04-2020-yp-oikonomikon-ergasias-06

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό τη διεκδίκηση λήψης μέτρων ουσιαστικής στήριξης και προστασίας των οικοδόμων από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι οι οικοδόμοι έχουν ενταχθεί στην έκτακτη επιδότηση των 800 ευρώ, η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μένουν εκτός. Επίσης, χιλιάδες οικοδόμοι που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην ανεργία, δεν έχουν καμία οικονομική στήριξη, δεν δικαιούνται ούτε αυτό το ψίχουλο των 800 ευρώ.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την οικονομική κάλυψη των συναδέλφων στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού, ο οποίος είπε ότι το ζήτημα εξετάζεται αλλά την κύρια αρμοδιότητα την έχει το Υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό να συναντήσουμε κάποιον υπεύθυνο. Παρά το ότι είχαμε ενημερώσει από πριν, βρήκαμε το Υπουργείο κλειστό, δεν εμφανίστηκε κανείς να ακούσει έστω τα αιτήματά μας. Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση του Υπουργού Εργασίας.

Αντί οι κυβερνώντες να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με δηλώσεις στα κανάλια ότι δήθεν εντάσσονται οι οικοδόμοι σε αυτή την έκτακτη επιδότηση ή να μας πετούν από αναρμόδιο σε αναρμόδιο, καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσει σε αυτό το ζήτημα, να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους χιλιάδες συναδέλφους που δυσκολεύονται αυτήν την περίοδο να επιβιώσουν, που αγωνιούν για τις οικογένειές τους.

Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας: Άμεση οικονομική στήριξη των οικοδόμων.