ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ

gipedo-aek-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την νέα προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας στο εργοτάξιο κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ, από συγκεκριμένο εργολάβο (Τεχνική Εταιρεία Βαγενάς).

Ο συγκεκριμένος εργολάβος, στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των συναδέλφων, τους κάλεσε να υπογράψουν κείμενο που αναφέρει ότι “είναι ευχαριστημένοι με το μεροκάματο που παίρνουν, δεν θα διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, δεν συντρέχει λόγος απεργίας” και όλα είναι «μέλι-γάλα».

Επισημαίνουμε ότι τέτοιο κείμενο δεν έχει καμία νομική ισχύ. Καλούμε τους συναδέλφους να μην το υπογράψουν, να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αποδοχής χαμηλών απαιτήσεων και σιγή νεκροταφείου μέσα στο χώρο δουλειάς. Θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους και να μη διεκδικούν, για να γεμίζουν με εκατομμύρια τα σεντούκια τους από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε δυναμικά το παρών έξω από το εργοτάξιο, περιφρουρώντας την απεργία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο μας, την Τετάρτη 24 Οκτώβρη.

Δίνουμε μάχη για την υπογραφή με τους εργολάβους του έργου διμερών συμβάσεων, με αυξήσεις στα μεροκάματα, καλυτέρευση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας, τήρηση του νόμιμου ωραρίου.