ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Γ.Σ. ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ(ΦΩΤΟ)

img-f5d6ba30b795e3884e918cfbac7fadb7-v

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στα πλαίσια της ημέρας δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις 28 Απρίλη και ενόψει του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς προχώρησε σε μια σειρά δράσεις μέσα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Πιο συγκεκριμένα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στάσεις εργασίας και οι Γενικές Συνελεύσεις με τους εργαζόμενους στα εξής εργοτάξια:

  • Ανάπλαση του Φαληρικού όρμου
  • Πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά
  • Επέκταση του εμπορικού κέντρου River West στη Λεωφ. Κηφισού
  • Πρώην «Πεταλούδα» στη Λεωφ. Κηφισού
  • Κατασκευή του κολεγίου Saint Catherine’s στη Λυκόβρυση

Σε όλα τα εργοτάξια, οι εργασίες σταμάτησαν στις 12.00 και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις, όπου έγινε συζήτηση για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για την υγεία.

Με την πείρα από τις πρόσφατες παρεμβάσεις, εκφράστηκε η θετική εκτίμηση που έχουν οι συνάδελφοι προς το Συνδικάτο. Τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης της πάλη για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης, για το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων, ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μοτο-πορεία που περιόδευσε στις γειτονιές της Αθήνας.

Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 1ης Μάη, τηρώντας  αυστηρά τα μέτρα προστασίας της υγείας, στις συμβολικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!