ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΗ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-02

Η Γ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μάρτη, αποτέλεσε σταθμό στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας του κλάδου στις 14 Μάρτη. Αιχμή των διεκδικήσεων αυτή την χρονική περίοδο είναι το ζήτημα της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και βελτίωση των όρων και συνθηκών δουλειάς.

Στην εισήγηση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, Γ. Τασιούλας τόνισε την αναγκαιότητα της ΣΣΕ για τον κλάδο, τις εξελίξεις που αφορούν την ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας από τη μια και από την άλλη την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Στάθηκε στα βήματα που έχουν γίνει στην παρέμβασή μας σε χώρους δουλειάς, στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, αλλά και στο ότι αυτή η εμπειρία, αυτός ο τρόπος δουλειάς πρέπει να γενικευτεί σε όλα τα μεγάλα εργοτάξια.

Το λόγο πήραν αρκετοί συνάδελφοι που μετέφεραν εμπειρία από χώρους δουλειάς, από την επαφή με συναδέλφους, από κινητοποιήσεις και μικρές κατακτήσεις που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, με τη συμμετοχή των συναδέλφων και την αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου. Μπήκε πρόγραμμα δράσης και οργάνωσης της μάχης της απεργίας σε όλους τους χώρους και σε γειτονιές.

Δείτε video από την εισήγηση του Γ. Τασιούλα: