ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΛΗΔΡΑ (ΦΩΤΟ)

lidra-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων του τελευταίου διαστήματος και ύστερα από την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου «ΛΗΔΡΑ» για τις 8 Ιούνη, φαίνεται ότι ασκείται πίεση στην εργοδοσία. Πιο συγκεκριμένα η εργοδοσία αποδέχτηκε τη διεκδίκηση του Συνδικάτου και όλων των εργαζομένων για υπογραφή Εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στο κατώτερο μεροκάματο, μέτρα ασφάλειας και υγείας κ.ά.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων άμεσα συζήτησε με τους εργαζόμενους του εργοταξίου θέτοντάς τους το ζήτημα αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη τους, αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας στις 8 Ιούνη, αφού η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογήσει την υπογραφή της Σύμβασης.

Δεν εφησυχάζουμε! Στο επίκεντρο της πάλης μας, εκτός από την υπογραφή μπαίνει και η εφαρμογή της Σύμβασης αυτής, όπως και όλων των Εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που έχουν υπογραφεί στα εργοτάξια της ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Αστέρας Βουλιαγμένης» και της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, γιατί ξέρουμε ότι τίποτα δε μας χαρίζεται.

Ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα όταν με επιμονή και οργάνωση δίνουμε αποφασιστικά την μάχη.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

lidra-1