Πρόγραμμα Εξορμήσεων – Συσκέψεων – Γενικών Συνελεύσεων για την Νέα Σ.Σ.Ε. και την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b3%cf%81-3-00

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις σε έργα της Αττικής για την μεγάλη κατάκτηση του κλάδου, την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που έχει μπει σε ισχύ από 1/4/2022. Είναι μια νίκη που αποδεικνύει την δυναμική του οργανωμένου αγώνα. Από όλους τους εργαζόμενους εκφράζεται η ικανοποίηση γιατί πλέον έχουμε ένα στερεό πάτημα για να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα  στο μέτωπο που αφορά τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, τα ωράρια, τα μέτρα για την Υγεία – Ασφάλεια αλλά και μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, ακόμη και νέες αυξήσεις.

Χθες πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό ΜΕΤΡΟ με μεγάλη συμμετοχή των οικοδόμων. Είναι το ζωντανό παράδειγμα για τα αποτελέσματα που έχει η οργάνωση μέσα στο χώρο δουλειάς, αφού εκεί οι εργαζόμενοι μετά την υπογραφή της κλαδικής Σ.Σ.Ε. κατάφεραν και επιπλέον αυξήσεις στα μεροκάματα. Εγκρίθηκε ομόφωνα να συμμετέχει και αντιπροσωπεία του σωματείου στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εξορμήσεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, για να ενημερωθούν όλοι οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές αναλυτικά για το τι προβλέπει η Σ.Σ.Ε. και  την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, για να ενισχυθεί ο αγώνας, για να έρθουν στο προσκήνιο όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη, για λύσεις προς όφελος των εργαζομένων και όχι των αφεντικών.

 

Γενικές Συνελεύσεις στα εργοτάξια

  • Παρασκευή 27/5 Στάση Εργασίας από τη 1300 έως λήξης βάρδιας και Γενική Συνέλευση στα εργοτάξια της ΕΡΕΤΒΟ γραμμή 4 της κατασκευής του Αττικό ΜΕΤΡΟ.
  • Τρίτη 31/5 Στάση Εργασίας στις 1200 και Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο της ΕΛΕΜΚΑ στο Κορωπί.

Συσκέψεις Παραρτημάτων του Συνδικάτου

  • Το παράρτημα των Βορειοανατολικών συνοικιών την Τετάρτη 1 Ιούνη στις 1900 στο Χαλάνδρι, Σοφ. Βενιζέλου 62.
  • Το παράρτημα Βύρωνα – Ζωγράφου την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 1900 στην πλ. Τερζάκη.
  • Το παράρτημα Ιλίου την Παρασκευή 27 Μάη στις 1900 στην έδρα του Μενελάου 33 & Χρυσηίδος.