ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΓΕΝΑΡΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στεκόμαστε στο πλάι των παιδιών μας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Αγωνιζόμαστε μαζί τους για μόρφωση υγεία, ζωή με δικαιώματα.

Η προκλητική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ρίξει 30 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω πανδημίας για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο, την ώρα που οι ελλείψεις κι οι ανάγκες στα νοσοκομεία είναι τεράστιες. Την ίδια στιγμή κρατά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, αρνούμενη κατηγορηματικά να προσλάβει εκπαιδευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, για την εξασφάλιση των μαθημάτων, για να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές που αντιδρούν στα σχέδιά της απέναντι στην υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών τους, που διεκδικούν σύγχρονη, πολύπλευρη, δωρεάν παιδεία. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης βάζει μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, περιορίζει περισσότερο το επίπεδο και το περιεχόμενο των σπουδών τους, ενώ ενισχύει και ωθεί την ιδιωτική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Παράλληλα πετάει χιλιάδες εργαζόμενους φοιτητές έξω από τα πανεπιστήμια, δεν τους αφήνει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Καλούμε τους οικοδόμους να στηρίξουν τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων και συντονιστικών επιτροπών, των συλλόγων γονέων και των σωματείων των εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 12.00 στα Προπύλαια και δίνουμε το παρών τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.