ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 π.μ. ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο, Τρίτη, 2 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Τα 35 στελέχη, ανάμεσά τους και συνάδελφοι οικοδόμοι, δικάζονται για τους αγώνες τους και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις δηλώσεις για το ασφαλιστικό του τότε Υπουργού Εργασίας της ΝΔ, Βρούτση. Η νέα δίκη των 35 συναδέλφων, Προέδρων, μελών ΔΣ συνδικαλιστικών οργανώσεων αφορά την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραπέμπει ξανά σε δίκη τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που είχαν αθωωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για την κατασκευασμένη κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας», καθώς είχε καταρριφθεί η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Η νέα προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ως στόχο την επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Οι αντίπαλοί μας, η κυβέρνηση, η μεγαλοεργοδοσία και οι μηχανισμοί τους, γνωρίζουν τη δύναμη ενός ισχυρού ταξικού κινήματος, που θα συσπειρώνει τους εργάτες και δε θα γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του κεφαλαίου, αλλά θα παλεύει βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 9), την Τρίτη 2 Οκτώβρη, στις 9 π.μ.