Συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ελευθερίας στις 7:00 μ.μ., για το συνέδριο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

(Η Ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Συνάδελφοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές

Δίνουμε μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε  την αντίθεση μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των φονιάδων των λαών.

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, πραγματοποιείται στην Αθήνα συνέδριο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ με απώτερο σκοπό να βάλουν μπρος τις επικίνδυνες αποφάσεις που έχουν παρθεί από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον περασμένο  Ιούνη, είναι μπούσουλας δηλαδή για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Επιδιώκουν να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Νατοϊκή παρουσία και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εδώ στη θάλασσα του Αιγαίου, στις γύρω περιοχές αλλά και παντού στον κόσμο, στα πλαίσια των βαθύτερων ανταγωνισμών και αντιθέσεων  με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως της Ρωσίας και της Κίνας.

Την ίδια στιγμή για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας, η κυβέρνηση της ΝΔ στα χνάρια όλων των προηγουμένων ενισχύει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτά τα σχέδια, διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα. Είναι προκλητικό ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές, για το δημόσιο σύστημα υγείας κ.ά. δίνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δις ευρώ για εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Δε φτάνει που όλες οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, από τον Έβρο ως την Κρήτη, με βάσεις να ξεφυτρώνουν παντού, βάζοντας το λαό μας σε νέους κινδύνους αφού γινόμαστε στόχος, τώρα στέλνουν εκστρατευτικό σώμα στη Σαουδική Αραβία, για να προστατέψει ποιον άραγε;

Οι λαοί του κόσμου δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με όλους αυτούς που υπερασπίζονται τη λυκοσυμμαχία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές που δουλεύουμε πλάι-πλάι στο γιαπί με εργάτες από διάφορες χώρες του κόσμου, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι στο πλευρό μας και ποιος απέναντι. Βιώνουμε την ίδια εκμετάλλευση από ντόπια και ξένα αφεντικά. Χιλιάδες είναι από χώρες που έχουν ζήσει στο πετσί τους πόλεμους, τους βομβαρδισμούς, έχουν θρηνήσει νεκρούς συγγενείς και φίλους, έχουν ξεσπιτωθεί και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και έχουμε χρέος και καθήκον να αντιπαλέψουμε τα σχέδια τους, να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους και επεμβάσεις, που γεννούν φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά.

Η μόνη μας ελπίδα είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η πάλη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για :

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.