ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

(Η Ανακοίνωση σε μορφη .doc)

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα δομικά υλικά και τις κατασκευές, άνεργοι, ανασφάλιστοι, έλληνες και μετανάστες,

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΟΠΥΥ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ,

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ

την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 6μμ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης στην υγεία.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Ενιαίο, αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ και απολύτως ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο το λαό.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

-          Για το σφράγισμα τώρα των βιβλιαρίων όλων των ανασφάλιστων συναδέλφων.

-          Για στελέχωση όλων των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ με επαρκή προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-          Για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-          Για κατάργηση των πληρωμών από τους ασθενείς κάθε ισοδύναμου μέτρου καθώς και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Συνάδελφοι,
η Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, αφού σμπαράλιασε κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, κάθε κοινωνική παροχή και κατάκτηση, προχωρά τώρα σε νέο νομοσχέδιο που αφορά την υγεία και που στην ουσία οδηγεί σε περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών είχαν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι,
την κατάσταση στα υποκαταστήματα του  ΙΚΑ, στα Κέντρα υγεία, στα νοσοκομεία την ζούμε καθημερινά, με τις ατέλειωτες ουρές για ραντεβού, εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες. Τις πληρωμές και τα χαράτσια, τα εισιτήρια, την αύξηση στη συμμετοχή, το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή, κλπ.

Με το νέο νομοσχέδιο, μετά και το άγριο πετσόκομμα κατά 32% μας χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, κατά 30% του ΕΟΠΥΥ και κατά 15% μας φαρμακευτικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, το κόστος μας δικές μας πλάτες γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ