ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ανάδοχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ στο εργοτάξιο της ανάπλασης του Φαλήρου, οι οποίοι με τη στήριξη του Συνδικάτου, προχώρησαν σήμερα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους για έναν και πλέον μήνα, καθώς και να πληρώνονται στην ώρα τους.

Το Συνδικάτο μας έκανε παρέμβαση στο έργο, όπου έγινε συνάντηση με το διευθυντή του έργου, από την ανάδοχο εταιρεία, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι «όλοι είμαστε το ίδιο», λέγοντας χαρακτηριστικά «κι εγώ απλήρωτος είμαι», καλώντας στην ουσία τους εργαζόμενους να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να βάλουν πλάτη για τα συμφέροντα και τα κέρδη του ομίλου, λέγοντάς τους ταυτόχρονα να κάνουν υπομονή, με μόνη κερδισμένη την ίδια.

Πάγια επιδίωξη των εργοδοτών είναι οι εργάτες να κάνουν θυσίες «για να υπάρχει δουλειά», ξεχνώντας ότι από τη δουλειά, από τον ιδρώτα και το αίμα των ίδιων των εργατών βγαίνουν και τα κέρδη των εργοδοτών.

Δεν ανεχόμαστε ούτε να μας ξεζουμίζουν οι εργοδότες ούτε να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων του συγκεκριμένου έργου και από εδώ και μπρος να ισχύει το αυτονόητο: να πληρώνονται στην ώρα τους.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.