ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

3 οκτώβρη γσ αστέρας βουλιαγμένης

(Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Συνάδελφοι,

Οι παρεμβάσεις μας για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στα εργοτάξια του κλάδου είναι σε εξέλιξη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στο εργοτάξιο της κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ, στην Καλλιθέα στις 17/10, όπως και 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο της ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης στις 18/10.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη μορφή πίεσης απέναντι στην εργοδοσία, στην όλη μας προσπάθεια να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στη λεηλασία του εισοδήματός μας από το βάθεμα της εκμετάλλευσης, από τους φόρους και την ακρίβεια, που επέβαλλαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες, με στόχο να υπηρετήσουν τις διαχρονικές απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις. Ειπώθηκαν γνώμες, έγινε συζήτηση για την πορεία αυτού του αγώνα. Επιβεβαιώθηκε πως με τη συζήτηση και την πάλη ξεπερνιούνται αντιλήψεις και λογικές του τύπου «δεν γίνεται τίποτα». Ο αγώνας μας έχει δρόμο μπροστά του, με δυσκολίες και μπρος-πίσω, όμως για εμάς είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε κάθε σπίθα αντίστασης, κάθε διάθεση για πάλη.

Συνεχίζουμε μαζικά και δυναμικά, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και γενικεύοντας στα μεγάλα εργοτάξια του κλάδου. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ