ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΣ 10/12/2019 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

syskepsi-somateion-asfalistiko-05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μαζί με το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Έγινε συζήτηση για τις ιδιαίτερες πτυχές της κοινωνικής ασφάλισης στον κλάδο των κατασκευών και για την πορεία ανατροπών στο ασφαλιστικό από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Απέναντι στο «νέο ασφαλιστικό» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συντονίζουμε και οργανώνουμε την κλιμάκωση της πάλης μας, με στόχο να δυναμώσει ο αγώνας και η παρέμβαση στους χώρους δουλειάς για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο, που πλήττει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικότερα την εργατική τάξη της χώρας.

Σ’ αυτά τα πλαίσια συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στον νέο κρατικό προϋπολογισμό της ΝΔ, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019 στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, με προσυγκέντρωση στις 5.45 μ.μ. στην Πλ. Κάνιγγος.

Συνεχίζουμε την πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων και συνθηκών εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Ενάντια τις επιδιώξεις κεφαλαίου-ΕΕ-κυβέρνησης προτάσσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

H Εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Γ. Τασιούλα στη σύσκεψη: