Τέρμα τα παιχνίδια με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας – Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους μαθητές, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία. Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές που δεν σκύβουν το κεφάλι, παρά τη συκοφάντηση του αγώνα τους από την κυβέρνηση και διάφορα «παπαγαλάκια» στα ΜΜΕ πως δήθεν είναι μειοψηφία, πως δεν έχουν αιτήματα ή πως είναι «αρνητές της μάσκας».

Με τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματά τους ξεμπρόστιασαν την κυβερνητική προπαγάνδα και υποκρισία, που δήθεν νοιάζεται για το ότι τα σχολεία είναι κλειστά. Αντί η κυβέρνηση να μοιράζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους να ικανοποιήσει αυτές τις διεκδικήσεις τους: να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα για τα σχολεία.

Για μας οι μαθητές είναι ήδη νικητές. Γιατί, παρά τους εκβιασμούς που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τους κάνει να αποδεχτούν την άθλια κατάσταση στα σχολεία, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις, συνεχίζουν τον αγώνα τους για σχολεία που να μορφώνουν, για ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την προστασία της υγείας τους.

Είμαστε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα αιτήματά τους είναι αιτήματα όλων των γονιών, όλων των εργαζομένων.

Τέρμα τα παιχνίδια με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.