ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΚΤΩΡΑ

SILLALITIRIO SSE 3

(Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές

Μετά από μια σειρά κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, απεργίες, ο αγώνας μας έφερε κάποια πρώτα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατασκευαστικός όμιλος Άκτωρ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων και κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αποφάσισε να δώσει αυξήσεις σε όλους τους οικοδόμους της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: 15% για όσους αμείβονται με μεροκάματα έως 40€, 10% για όσους παίρνουν από 41€ έως 55€ και 5% για όσους παίρνουν από 56€ και πάνω. Επίσης, συμφώνησε τα μεροκάματα να δίνονται στο 7ωρο.

Συνάδελφοι, οι παραπάνω αυξήσεις δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν και πώς οργανωμένα, όταν προτάσσουμε τις ανάγκες μας και όχι τις δυνατότητες της οικονομίας ή της επιχείρησης ή του εργολάβου, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μπορέσουμε να πάρουμε αυξήσεις σε όλους τους εργολάβους και όλες τις εταιρείες του κλάδου. Στόχος είναι να υπογράψουμε σύμβαση σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε χώρο δουλειάς και τέλος, παναττική, έτσι ώστε να αποσπάσουμε ένα κομμάτι από τον κλεμμένο μας ιδρώτα.

Όλοι μαζί οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και στην Ομοσπονδία μας, σαν μια γροθιά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου, που τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.